mandag den 10. december 2012

Opskrift på mine småkager

For at børnene fik lidt sjovt ud af det, valgte jeg at vi trykkede kagerne ud med kageforme, i stedet for at lave alm runde småkager. Dette kunne ikke gøres ved havrekagerne, da de har en anden konsistens ;-)  VELBEKOMMEN


HAVREKAGER

Ingredienser
200 g blødt smør eller margarine
3 dl Dansukker Flormelis
3 dl havregryn
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver



Rør fedtstof og flormelis, til massen er blød og smidig. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt det sammen til en dej. Rul dejen til kugler, og læg dem på en plade med bagepapir. Giv dem et let tryk med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. Kagerne skal opbevares tørt.


SMÅKAGER AF MØRDEJ
grundopskrift


Ingredienser
4 1/2 dl hvedemel
1/2 dl Sukker eller 1 dl Flormelis
200 g smør



Ælt ingredienserne sammen til dejen. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter. Sæt ovnen på 175° C. Lad kagerne køle af på en bagerist efter bagning og opbevar dem tørt.

Tril dejen i fingertykke pølser, som skæres i 4-5 cm lange stykker. Pensl stykkerne med æggehvide og dyp dem i perlesukker og hakkede mandler. Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.


JØDEKAGER
ca. 125 stk

Ingredienser
5 dl hvedemel
175 g smør
1 1/2 dl Sukker
1 æg
½ tsk. hjortetaksalt
1 æggehvide
3 spsk. Sukker
1 spsk. kanel
50 g hakkede mandler

Sæt ovnen på 200°.

Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, hjortetaksalt og et helt æg. Ælt det sammen til en dej.

Rul dejen tyndt ud og stik runde kager ud med et decilitermål eller et glas. Læg kagerne på en smurt eller bagepapirsklædt plade.

Bland kanel, sukker og hakkede mandler. Pensl kagerne med pisket æggehvide og drys mandelblandingen henover.

Bages midt i ovnen i 8-10 minutter.

1 kommentar:

Kom gerne med indput :-)